Galerie


 
DESPRE NOI
PORTUL INTERNAŢIONAL SVIŞTOV este situat în punctul cel mai sudic al Coridorului de Transport Paneuropean Nr.7 ( Rin - Main - Dunăre). Portul Sviştov se află pe ţărmul drept al fluviului, (430 и 37' latitudine nordică) - la kilometrul al 554-lea de la vărsarea fluviului Dunăre şi la kilometrul al 1 825-lea de la Portul Regensburg.

Datele istorice arată că portul Sviştov încă de la începutul secolului al XVI-lea a fost un important nod comercial şi de transport , la care s-au operat încărcăturile cu marfă din Europa de vest pentru Balcani şi pentru ţările din Estul Mijlociu, dar şi în direcţia inversă

La Sviştov fluviul Dunărea coteşte spre Câmpia colinară a Dunării şi prin acest mod s-au creat condiţii pentru realizarea celei mai scurte legături de la Dunăre prin trecerile prin munţii Stara Planina (Balcani) cu valea râului Mariţa şi Marea Egee. Ca urmare a dezvoltării portului în secolul al ХVІІІ-lea şi mai ales în timpul secolului al ХІХ - lea oraşul Sviştov se dezvoltă ca oraş comercial de prim ordin al Imperiului Otoman.

Semnificaţia de transport a oraşului contribuie la crearea unor posibilităţi de import şi export din întreaga parte de nord a Bulgariei, dar şi din partea de centru-sud a ţării.

Semnificaţia portului creşte şi în legătură cu construcţia şi dezvoltarea coridoarelor de transpot transeuropene.

Portul internaţional Sviştov se află în imediată vecinătate cu coridoarelor de tranport transeuropene Nr.8 şi Nr.9 - la aproximativ 45 de kilometri şi la 56 de kilometri de la traseul, cel mai probabil, al magistralei Hemus şi la numai 40-50 de kilometri de oraşul Alexandria (România), care are ieşire la artera cea mai importantă a României şi anume: - Bucureşti - Timişoara - Arad - şi acestea făcând parte din coridoarele de infrastructură europene.